BE-Alert: blijf op de hoogte bij een noodsituatie

Online aanvragen

BE-Alert is een gratis alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen:

  • via een sms
  • een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn
  • een e-mail.

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op Be-Alert. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Wettteren en u werkt in Brussel? Registreer beide adressen en u blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kunt u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de cinema.

Procedure

U kunt zich heel gemakkelijk registreren op de website van Be-alert. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Bedrag

Deze dienst is gratis.

Online aanvragen

Contactinfo