Aangepaste mobiliteit in wijk Diepenbroek

4
mrt
2020

De knip ter hoogte van de Oordegemsesteenweg in de Diepenbroekstraat wordt definitief. Minder mobiele bewoners krijgen duidelijkere en comfortabelere inrichting van veel gebruikt traject.

Vorige lente besliste het schepencollege om een proefopstelling in de Diepenbroekstraat te plaatsen. Over de knip ter hoogte van de Oordegemsesteenweg kwamen er  vooral positieve reacties. Begin dit jaar was er een laatste evaluatie van deze proefopstelling met de directie van Sint Lodewijk. De bewoners van home Diepenbroek en Den Binder waren dankbaar voor de knip, omdat bewoners zich op een veiligere manier zelfstandig kunnen verplaatsen. Daarom zal de tijdelijke verkeerssignalisatie definitief worden. De weg heraanleggen, om het behoud van de bomen te garanderen, zal in een latere fase bekeken worden.

In deze wijk maken minder mobiele bewoners en bezoekers van Home Diepenbroek en Den Binder vaak zelfstandig de verplaatsing tussen beide campussen. Het aangewezen traject loopt via de Diepenbroekstraat, de trage weg langs de vijver, de Esdoornlaan en de Lindenlaan. Zij rijden met een driewieler of elektrische rolstoel. Velen hebben ook een visuele beperking. In overleg met de directie van Sint Lodewijk en enkele bewoners zijn de knelpunten op dit traject bepaald. Drempels vormen een risico op kantelen van rolwagens of fietsen. Op vier plaatsen de trottoirbanden verlagen kan dat verhelpen. Om het traject visueel duidelijker te maken zijn hoekjes in witte reflecterende verf op de rijbaan tussen de campussen een goede oplossing. Deze aanpassingen zullen er komen tijdens dit voorjaar.

 

Contactinfo