Algemene initiatieven

Kleurtekening

Bedank je lokale ondernemer met een leuke kleurtekening !

Download ze, kleur ze in en steek ze in de bus bij je favoriete winkel.

 

Koop in je buurt, ook vanuit je kot

Het coronavirus heeft een flinke impact op het dagelijkse leven, niet in het minst op dat van de lokale ondernemers. Om ervoor te zorgen dat zij u straks opnieuw met open armen kunnen ontvangen, is het belangrijk om lokaal te (blijven) kopen. Ook vanuit uw kot.  

Op koopinjebuurt.be vindt u eenvoudig heel wat Wetterse ondernemers !

 

#Horecacomeback: Online platform om HoReCa te steunen

Op restaurant gaan, terrasjes afschuimen of een gezellige afterwork meepikken. Het leek allemaal vanzelfsprekend en een dagelijks, wekelijks of maandelijks terugkerende afspraak in onze agenda. Nu blijven we met z’n allen ‘in ons kot’ en met de verplichte sluiting van horecazaken, gingen ook de deuren van bars, cafés, brasseries en restaurants dicht. Een financiële ramp voor velen.  Het online platform horecacomeback.be is niet enkel één van de grootste ondersteuningsprogramma’s ooit voor de Belgische horeca maar een nooit eerder gezien initiatief om horecaondernemers een hart onder de riem te steken. Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking over alle concurrentie grenzen heen waarbij Belgische Brouwers, verschillende frisdrankgiganten en andere sterke bedrijven de handen in elkaar sloegen. Het moet de Belg massaal aanzetten om sector die hen zo nauw aan het hart ligt massaal te gaan steunen.

Vanaf 3 april 2020 kan iedereen een bon aankopen en een ondernemer steunen via:https://horecacomeback.be/

#Opuwgezondheid

Onder het motto 'bestel nu, klink later #opuwgezondheid' werd een platform ontwikkeld voor iedere horeca-uitbater die noodgewonden zijn zaak moest sluiten. Door er hun persoonlijke bestelkaart op te maken, kunnen ze virtueel hun toog openen én directe inkomsten te genereren over dit kosteloos platform.

#opuwgezondheid wil in samenwerking met Wat Drink Je? en Payconiq de horeca-uitbater door deze moeilijke periode helpen. Horeca-uitbaters kunnen hun volledige aanbod kosteloos en zonder exclusiviteit naar de klant brengen.’

Zo stimuleren we samen niet alleen de horeca, maar ook de lokale stokerijen, koffiebranders, bierbrouwers, etc.’ Payconiq doet zijn duit in het zakje en rekent geen transactiekosten aan voor de online betalingen. Het betaalplatform stort de inkomsten onmiddellijk door naar horeca-uitbater. Meer info via: https://watdrinkje.be/op-uw-gezondheid/

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 16.00)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00, van 15:00 tot 20:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 18.00)
  Alle informatie