Naar inhoud

Parkeerbeleid

We willen de bereikbaarheid en de aantrekkingskracht van het centrum van onze gemeente verhogen. Dat kan als iedereen makkelijk kan parkeren, zo dicht mogelijk bij zijn bestemming. De gemeente heeft daarom een parkeerplan opgesteld. In bepaalde zones geldt het betalend parkeren. Het bedrijf Optimal parking control is aangeduid om de toepassing ervan te garanderen.
De parkeerfolder kan u hier raadplegen.


Een vraag in verband met je parkeerretributie?

Heb je in de blauwe of betalende zone een parkeerretributie gekregen, en wil je hierover graag meer informatie? Dan kan je dit online melden via de website van OPC.
Surf naar http://www.parkeren.be/contact/vragen, vul je gegevens in, en OPC laat je zo snel mogelijk iets weten!Opgelet! 

Aanpassing tarieven bovengronds parkeren vanaf 2 januari 2018

Het tarief voor het bovengronds parkeren wordt identiek aan het tarief in de parking, namelijk 1 euro per uur. Bovengronds kan je 30 minuten gratis parkeren, in de parking is dit 2 uur.
Parkeer je gedurende twee uur, dan betaal je 1,50 euro bovengronds of parkeer je gratis in de parking. Parkeer je gedurende 4 uur, dan betaal je 3,50 euro bovengronds en 2 euro in de parking.

Ook de parkeerduur op de parking Markt en parking Berg wijzigt. Vanaf 2 januari mag je er maximaal 2 uur parkeren.


Nieuwe parking Scheldekaai betalend vanaf 5 februari 2018

Vanaf 5 februari 2018 wordt de nieuwe parking Scheldekaai betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren.
Het tarief vanaf 5 februari 2018 bedraagt 1 euro per uur, waarbij je de eerste 2 uur gratis kan parkeren. Op zon- en feestdagen (ook op 11 juli) parkeer je gratis. Parkeer je ’s nachts in de parking tussen 2u00 en 7u00, dan betaal je een bijkomend vast tarief van 3 euro.

Dit zijn de tarieven van maandag tot en met zaterdag (niet op zon- en feestdagen):

  • 7u00 – 9u00: gratis parkeren
  • 9u00 – 18u00: betalend parkeren, 1 euro per uur, eerste 2 uur gratis
  • 18u00 – 2u00: gratis parkeren
  • 2u00 – 7u00: vast bedrag van 3 euro, ongeacht de parkeerduur

Breng je op een donderdagavond bijvoorbeeld een bezoekje aan een voorstelling in CC Nova, dan kan je gratis parkeren tussen 18u en 2u. Ook voor bijvoorbeeld een bezoekje overdag aan het nieuwe gemeentehuis kan je de eerste 2 uur gratis parkeren. Ben je een volledige dag in het centrum, bijvoorbeeld van 8u tot 20u, dan betaal je 7 euro. Parkeer je van 13u ’s middags tot 3u ’s nachts in de parking, dan betaal je 6 euro.

Parkeer je af en toe in Parking Scheldekaai? Neem dan een ticket aan de inrit van de parking. Het ticket kan je na je bezoek valideren aan de parkeerautomaat of aan de uitrit van de parking.

Voor bestuurders die regelmatig gebruik maken van de parking, zijn er twee types abonnementen beschikbaar: een dagabonnement en een nachtabonnement. Met een dagabonnement parkeer je overdag tussen 9u en 18u, een nachtabonnement is geldig ’s avonds en ’s nachts tussen 18u en 9u.

De kostprijs voor beide abonnementen bedraagt 90 euro voor drie maanden of 360 euro voor een jaar. Iedereen kan een abonnement aankopen. Een abonnement is steeds gekoppeld aan de nummerplaat, en abonnementen zijn onderling niet combineerbaar.

Deze abonnementskaarten zijn te koop in de parkingshop of op de website van OPC (www.parkeren.be).
Download:
Parkeerfolder

Aanvullend verkeersreglement afbakening blauwe zone en betalende zone
Retributiereglement parkeren
Tariefreglement parking Scheldekaai
Zones bewonerskaarten