GROS

De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (kortweg GROS) werkt rond ontwikkelingssamenwerking, de Noord- Zuidverhouding, duurzame ontwikkeling, integratie en armoedebestrijding.

De GROS heeft drie kerntaken: 

  1. De inwoners van Wetteren sensibiliseren over de onevenwichtige verhoudingen op deze wereld en zo komen tot een grotere solidariteit tussen de Wetteraar en de rest van de wereld. Ze organiseert hiervoor campagnes en evenementen.
  2. Vereningingen ondersteunen met hetzelfde oogmerk en hen bijstaan met raad en daad. Zo behandelt ze ook subsidieaanvragen voor ontwikkelingsprojecten in het Zuiden of sensibiliseringsacties in Wetteren.
  3. Advies verlenen aan de gemeenteraad rond ontwikkelingssamenwerking, internationale solidaritait, een eerlijk aankoopbeleid ...

Samenstelling

  • een voorzitter
  • een secretaris - dat is een door het gemeentebestuur aangestelde ambtenaar van het secretariaat. Hij of zij heeft geen stemrecht.
  • de schepen voor ontwikkelingssamenwerking. Hij of zij heeft geen stemrecht.
  • elf leden - afgevaardigden van Wetterse organisaties en projectgroepen die rond één of meerdere van de thema's van de GROS werken of individuele inwoners.

Werking

De GROS kan werkgroepen oprichten om bepaalde evenementen of thema's te behartigen. Een voorbeeld van een dergelijke werkgroep is de Fairtrade-organisatie, die zich richt op eerlijke handel. De conclusies van de werkgroepen zijn pas geldig wanneer ze door de GROS worden goedgekeurd.

De GROS organiseert zich naar volgende documenten:

Verslagen

2019

2020

2021

2022

Procedure

De GROS kan werkgroepen oprichten om bepaalde evenementen of thema's te behartigen. Een voorbeeld van een dergelijke werkgroep is de Fairtrade-organisatie, die zich richt op eerlijke handel. De conclusies van dergelijke werkgroepen zijn echter pas geldig wanneer ze door de GROS worden goedgekeurd.

De GROS organiseert zich naar volgende documenten:

Ook de verslagen zijn openbaar:

2019

2020

2021

2022

Contactinfo