Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we op afspraak.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (hier krijg je een overzicht van alles waarvoor een afspraak nodig is - vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker telefonisch contact op)

  - via 09 369 00 50 (ma-woe-do: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, di: 9 - 13 uur en 14 - 20 uur, vr: 9 - 12 uur)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1.

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis met de benodigdheden die vermeld werden bij het maken van je afspraak. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 19.04 zaterdag 26 mei: G-sportdag in De Warande
  Dit jaar organiseert KVG de 10de editie van de G-Sportdag en dit in sport- en recreatiedomein De Warande. Alle kinderen, jongeren, volwassenen met of zonder handicap zijn die dag samen met hun familie welkom om te proeven van verschillende sporten.
 • 17.04 Scheldedreef: verkeermaatregelen naar aanleiding van bouwproject
  In juli wordt gestart met de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Scheldedreef een jaar lang eenrichtingsverkeer, richting Wegvoeringstraat. Een datum voor de start van de werken is voorlopig nog niet gekend. Hierover zal later nog uitvoerig gecommuniceerd worden. De aannemer zal alle bewoners persoonlijk op de hoogte brengen.
 • 05.04 vanaf 17/4: Leren joggen voor volwassenen
  Vanaf dinsdag 17 april kan je terug leren joggen in De Warande! Onder deskundige begeleiding kunnen volwassenen in 10 weken 5 kilometer leren lopen, in eigen tempo.
  Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Deze gezonde en goedkope sport in open lucht, heeft als grote voordeel, dat je overal en op elk tijdstip kan joggen. Vergeleken met andere sporten, bouw je in relatief korte tijd je conditie op.
 • 04.04 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in maart aangekocht heeft.

 • 04.04 Inzameling gebruikte landbouwfolies

  Land- en tuinbouwers van Wetteren kunnen tijdens dit voorjaar hun gebruikte landbouwfolies kwijt op het recyclagepark in Appels. Tot en met 31 mei 2018 hebben zij daar toegang.

 • 30.03 Voortaan online aanvraag inname openbaar domein

  Wie in Vlaanderen een stukje van het openbaar domein wil gebruiken voor bv. bouw- of verbouwingswerken, het plaatsen van een container, lift, kraan of vrachtwagen, heeft een ?vergunning inname openbaar domein? nodig. In Wetteren gebeurt dit voortaan volledig digitaal. Hierdoor kan alles veel sneller gaan, en kan er kan er meer gefocust worden op het garanderen van de veiligheid. Het verplichte signalisatieplan binnen deze module voorkomt gevaarlijke situaties voor het verkeer. 

 • 26.03 Bomen langs de Scheldekaai

  De verkeerssituatie aan de Scheldekaai is tijdelijk aangepast. Op het laagste deel van de dijk zijn 21 bomen geplaatst. Het gaat om de bomenhoroscoop van het Bloementapijt. Voetgangers kunnen het hoogste deel van de dijk blijven gebruiken. Er wordt een trapje en een nieuwe voetgangersoversteekplaats voorzien. Fietsers mogen opnieuw op de rijbaan fietsen - het oude 'fietspad' achter het hek was immers te smal om te kruisen en ook bakfietsen moesten noodgedwongen op de rijbaan fietsen.
  Na de paasvakantie worden aan de Scheldekaai brede fietssuggestiestroken aangebracht om de aanwezigheid van fietsers extra duidelijk te maken. Na de afbraak van de oude passerelle (najaar 2018) zal ook de situatie op Aard aangepast worden. Deze situatie is tijdelijk in afwachting van een volledige herinrichting van Scheldekaai en Aard, in samenwerking met de Vlaamse Waterweg.

 • 26.03 Parkeerregime Zuidlaan gewijzigd
  De gemeenteraad keurde op 25 januari 2018 een wijziging van het parkeerregime op de Zuidlaan goed. Eind maart werd de gewijzigde situatie van kracht:
  - tussen Massemsesteenweg en Bloemluststraat: parkeerverbod
  - tussen Bloemluststraat en Molenhoekje: parkeren uitsluitend voor personenwagens
  - tussen Molenhoekje en Herdershoekstraat: parkeerverbod
  - tussen Herdershoekstraat en Wetterstraat: langs de ene zijde parkeren uitsluitend voor personenwagens, langs de andere zijde parkeren uitsluitend voor vrachtwagens
  - tussen Wetterstraat en Brusselsesteenweg: parkeren uitsluitend voor personenwagens

  Het aanpassen van het parkeren op de Zuidlaan zorgt voor een betere zichtbaarheid en minder overlast voor de omwonenden.
 • 09.03 Onze slechtvalken zitten op eieren

  Zaterdagochtend 17 maart was het zover: een kersvers ei lag te blinken in de slechtvalkennestkast. Ei 2, 3 en 4 volgden met telkens ongeveer een dag ertussen.

  Benieuwd naar de babyslechtvalkjes? Je kan het doen en laten van de Wetterse slechtvalken volgen via de livestream:
  http://bit.ly/2oWRBAN 

 • 06.03 Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

  In België zijn er vijf nucleaire sites. De bekendste zijn de kerncentrales in Doel en Tihange. Daarnaast zijn er nog sites in Mol, Dessel en Fleurus. Er bevinden er zich ook twee nucleaire centrales op minder dan 20 kilometer van onze landsgrenzen, in Borssele (Nederland) en Chooz (Frankrijk).

  De kans op een nucleair ongeval op één van deze sites is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat ook jij het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.

 • 02.03 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 30.01 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  Vanaf maandag 19 februari zal de Stooktestraat niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Deze proefopstelling duurt tot aan de zomervakantie. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. Na de krokusvakantie start de school met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom tussen de krokusvakantie en de zomervakantie een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 17.01 Nieuwe brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018

  De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij.

  Inschrijven kan vanaf 15 januari 2018 om 9u. Bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 10.12 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.