Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 19 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de openingsuren, en ook op maandag en donderdagnamiddag van 14 tot 16 u, en op dinsdagnamiddag van 14 tot 18u)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 16.08 Publieke inspraak van 16 augustus tot 16 oktober 2018 over het plan-MER voor het programma Programmatische Aanpak Stikstof
  De Programmatische Aanpak Stikstof (het PAS-programma) heeft als algemeen doel bij te dragen tot de realisatie van de instandhoudingsdoelstellingen van de Speciale Beschermingszones in Vlaanderen, door een (verdere) daling te realiseren van de stikstofdepositie in de Speciale Beschermingszones.
 • 14.08 Fietsers- en voetgangersbrug vermoedelijk open in september

  De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde is bijna klaar, en gaat wellicht in september open. Een klein deel van de brugleuning moet nog afgewerkt worden, voordat de brug veilig kan gebruikt worden. Door de levertermijn van deze leuningstijlen kan de brug pas ten vroegste begin september in gebruik genomen worden.

 • 14.08 Vacature Verantwoordelijke Adembescherming M/V/X

  De hulpverleningszone Zuid-Oost (de vroegere brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen) werft een Verantwoordelijke Adembescherming M/V/X aan.

  Meer informatie en de volledige jobomschrijving vind je via deze link.

 • 14.08 start nieuw seizoen Sporten Overdag

  De sportdienst van Wetteren biedt overdag naar jaarlijkse gewoonte een gevarieerde sportmix aan die bijdraagt tot een gezonde en fitte levensstijl. Deze is voor iedereen die zin heeft om in groep te sporten en dit onder professionele begeleiding waarbij plezier en een persoonlijke aanpak vooropstaan. Het wekelijkse programma dat van start gaat op 11/09 en doorlopend is tot eind juni 2019 is terug te vinden op onze website en in de sportbrochure. Daarnaast worden er ook specifieke reeksen georganiseerd, zoals yoga, tai ji, bodymoves en fitness voor 50+.

 • 14.08 Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Gebruik nooit de noodnummers voor niet-levensbedreigende situaties en niet-dringende interventies (zoals wespennest, wateroverlast, stormschade).

  Voor deze interventies neem je contact op met de hulpverleningszone Zuid-Oost via de website https://zuid-oost.hulpverleningszone.be en ‘contact’.

 • 13.08 Opvolging dossiers: schade landbouw door droogte

  De Gemeentelijke Commissie tot vaststelling van schade aan teelten gaat nu over tot de volgende stap voor de opmaak van processen-verbaal. Landbouwers die een aangifte indienden worden gecontacteerd voor een bezoek.

 • 13.08 Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op woensdag 29 augustus zal de Scheldedreef gedurende één dag volledig worden afgesloten voor betonwerken. Ook op 10 september zal de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens de plaatsing van een torenkraan op de werf.

 • 10.08 Zomerse openingsdagen

  Tijdens de zomermaanden hebben deze gemeentediensten aangepaste zomerse openingsdagen. Tijdens juli en augustus is het gemeentehuis op dinsdag open tot 19 uur en niet tot 20 uur. 

 • 09.08 Achttien augustusplechtigheid

  Naar aloude traditie wordt ook dit jaar de Achttien augustusplechtigheid door de vaderlandslievende verenigingen i.s.m. het gemeentebestuur ingericht.

 • 08.08 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in juli aangekocht heeft.

 • 03.08 3/8: Wijziging maatregelen watergebruik bij aanhoudende droogte

  Omwille van de hitte een aanhoudende droogte, zijn er een aantal beperkingen opgelegd voor het watergebruik. Vanaf 3 augustus zijn de regels licht aangepast.
  Spaarzaam omgaan met water blijft de boodschap. De weersvoorspellingen voor de komende dagen voorspellen weinig tot geen neerslag. Daarom blijft het verboden om water uit het publieke drinkwaternet, regenwater of grondwater te gebruiken, in een aantal omstandigheden. Lees zeker verder voor meer details!

 • 01.08 20/08 - 24/08: Werken op de Zuidlaan

  In de week van 20 tot en met 24 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op Zuidlaan. De aannemer voert verschillende herstellingswerken uit. Het verkeer op de Zuidlaan wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten. De werken duren in totaal drie dagen.

 • 01.08 Inschrijving paardenprijskamp Jaarmarkt 4 september 2018

  Wens je mee te doen met de paardenprijskamp op Jaarmarkt van 4 september 2018?

  Alle info daarover vind je hier.

 • 31.07 Statbel & Eurostat doen enquête naar arbeidskrachten

  Vanaf 6 augustus zullen er in Wetteren via een steekproef bij verschillende gezinnen interviewers langskomen.  Studies, werk- of pensioensituatie van de gezinsleden zal ondervraagd worden. Met de resultaten kunnen internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken gemaakt worden.

 • 31.07 Maatregelen tegen ziekte van Newcastle bij pluimvee

  Tijdens augustus blijven in gans België de maatregelen gelden, zoals opgelegd door het Voedselagentschap, om de verspreiding van de ziekte van Newcastle tegen te gaan.

 • 27.07 Brandpreventie wegens aanhoudende droogte en hitte

  Op basis van het advies van de droogtecommissie en de experten in het provinciaal crisisoverleg van 25 juli, is er beslist om de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het gebruik van water aan te passen. Omwille van het brandgevaar is er een tweede besluit opgesteld.

   

 • 01.07 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 01.07 Wetteren zomert

  Wetteren zomert betekent vier maanden zomerplezier met kermissen, buurtfeesten, rommelmarkten, optredens, theaterfestivals, wandel- en fietstochten, alpacawandelingen en zo veel meer. Van thuisblijven kan geen sprake meer zijn. Al wat in de zomermaanden te beleven valt, vind je nu in deze handige brochure!

 • 24.06 Speelplein WESP gaat weer van start!

  Joepie, de speelpleinzomer gaat weer van start! Vanaf woensdag 4 juli tot en met vrijdag 24 augustus zijn alle kinderen weer welkom op speelplein WESP (Massemsesteenweg 56a). Het speelplein is open voor kinderen, kleuters en tieners van 4 tot 15 jaar. 

 • 23.06 Zomerzoektocht van Vlieg: voel jij wat ik voel?

  Tijdens de zomervakantie gaan “gevoelige” speurneuzen tussen 7 en 12 jaar op zoektocht door de bib van Wetteren en Massemen. Ontdek of je kan voelen met je voeten of je neus. En of je in het duister durft te tasten.

 • 22.06 Vanaf 1/9: Initiatielessen voor kinderen van 6 en 7 jaar!

  Initiatie in muziek en woord wil kinderen op een speelse, spontane wijze laten kennismaken met deze artistieke uitdrukkingsvormen. Muziek… een wonderlijke taal! Je leert op een creatieve manier de basiselementen van muziek ontdekken door te zingen, muziek te beluisteren of zelf muziek te maken… Babbel je graag…? Speel je graag toneel…? Wil je graag goed kunnen praten…?

 • 20.06 Een nieuw seizoen voor cc Nova

  Het wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken, dat kunnen we jou nu al vertellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleppers als Frank Boeijen, Wouter Deprez, K’s Choice, Jef Neve, Paul Michiels, Huub Stapel en Dirk Roofthooft? Maar zoals zo vaak zit schoonheid ook verborgen op onbekendere plekjes. Kijk dus zeker even verder dan de grote namen. Je vindt gegarandeerd nog veel meer dat je zal bevallen.

 • 19.06 Verkiezingen oktober 2018

  Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Heb je vragen hierover? Surf dan naar www.vlaanderenkiest.be!

 • 14.06 Help je oren niet naar de tuut!

  Het is weer zomer, festivalseizoen, een tijd om te genieten. Maar wat als je nooit meer echt voluit kan genieten door een voortdurende luide pieptoon in je oren? Wat als je op een terrasje met vrienden niet meer kan onderscheiden wat elk zegt omdat je oren te veel schade hebben opgelopen? Wat als je niet meer kan slapen door een constante fluittoon in je oren?

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 29.05 Op vakantie? Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan

  In het politiehuis, in de lokale wijkposten of via de website www.policeonweb.belgium.be kan je gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. Het is voortaan ook mogelijk om via ‘depolitieapp’ op je smartphone een afwezigheidstoezicht aan te vragen.

 • 24.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 22.05 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. De school is gestart met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst (begin 2019) door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom vanaf de krokusvakantie 2018 een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 17.05 Loopproject "Zomer klavertje vier"

  Sport Vlaanderen heeft verschillende loopomlopen geopend in de buurt, zoals bij ons in Wetteren-ten-Ede.
  Samen met de gemeenten Wetteren, Laarne, Destelbergen en Berlare is het idee ontstaan om elkaars loopomlopen te leren kennen. Hiervoor wordt op een aantal zondagen verzameld aan de omloop, waarbij elk op zijn eigen tempo het uitgepeilde parcours kan lopen.

  Deelname hieraan is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
   

 • 16.05 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.