Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 30.09 Livestream plaatsing nieuwe fiets- en voetgangersbrug

  De gemeente Wetteren voorziet een livestream van de werken via http://webcam.wetteren.be/.

  Deze beelden kan je thuis bekijken maar ook op groot scherm op de Markt!

 • 20.09 Vacature Beweegcoach BOV

  In het kader van "Bewegen op Verwijzing" zoekt de regio Wetteren een BOV-coach.
  Hij/zij zal mensen motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen en mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts begeleiden.

  Meer info over Bewegen op Verwijzing en de volledige vacature vind je in de bijlage.

 • 19.09 22/9: Strapdag
  Naar jaarlijkse gewoonte stappen of trappen op vrijdag 22 september weer duizenden kinderen en (groot)ouders naar school. Te voet of met de fiets naar school gaan zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. De Strapdag stimuleert kinderen en ouders om zich op een duurzame wijze te verplaatsen. Kinderen vinden het leuk en het is bovendien goed voor het milieu en de gezondheid. De hele dag staat in het teken van de verkeersveiligheid.
  De Wetterse scholen doen massaal mee aan alle activiteiten, zoals de fietscontrole, dodehoekdemonstratie, behendigheidspiste en allerlei voorstellingen. Voor het laatste jaar secundair wordt de voorstelling “Fractie van een seconde” vertoond, onlangs winnaar van de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2017. In totaal zullen aan deze 16e editie van de Wetterse Strapdag iets meer dan 1.600 leerlingen deelnemen, een recordaantal.
  Voor de organisatie van deze Strapdag geldt op de parking van de Warande vanaf 5u00 een parkeerverbod.
 • 17.09 UiTPAS Dender

  Zondag 17 september lanceerde we de UiTPAS. UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen ... Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.

 • 12.09 8/9 - 19/9: Mobiliteit in het centrum

  In september valt er in het centrum heel wat te beleven: kermis, bloementapijt, brocantemarkt op 9/9, plaatsing van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, donderdagsmarkt, …. Daarom zijn er die periode heel wat verkeersmaatregelen van kracht.

 • 10.09 11/09/2017: Oordegemsesteenweg afgesloten voor 2 weken

  Vanaf 11 september wordt de Oordegemsesteenweg gedurende minstens 2 weken afgesloten voor alle verkeer t.h.v. het kruispunt met de Diepenbroekstraat en de Kleine Smetledestraat.
  Er bevindt zich een verzakking in de weg door een breuk in de riolering. Dit moet dringend hersteld worden. Aquafin (rioolbeheerder van de gemeente Wetteren) vermoed 2 weken werk te hebben, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

  De omleiding loopt via de Zuidlaan en Smetledesteenweg naar Lede. In Smetlede rijdt men richting Oordegem. Via Oordegemdorp rijdt men naar Klinkaard en Oordegemsesteenweg.

 • 09.09 Tentoonstelling ‘Wetthra 25 jaar geleden’

  25 jaar na het massa spektakel 'Wetthra' blikken we terug met een heuse tentoonstelling. De tentoonstelling is in de kerk vanaf zaterdag 16 september tot en met zondag 1 oktober telkens van 15.00 tot 18.00 uur.

 • 08.09 Jobs in Wetteren!

  Zoek je een job bij een Wetters bedrijf? Surf dan naar http://jobsinwetteren.be. Daar vind je een overzicht van bedrijven uit Wetteren die op zoek zijn naar nieuwe mensen. Ontdek de vele openstaande vacatures en ga aan de slag in de gemeente van jouw hart.

 • 08.09 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in augustus aangekocht heeft.

 • 05.09 Fitness voor 50+

  Ben jij een actieve senior maar heb je geen idee wat je kan beleven in een fitnesscentrum?
  Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou! 
  Op maandag telkens van 13.45u tot 15.00u, van 9 oktober tot 11 december.
  Prijs: 45 euro voor 9 lessen.

 • 04.09 Tai ji voor beginners

  Tai ji is een bewegingsvorm die lichaam en geest gezond houdt. De bewegingen zijn sierlijk en langzaam en bevorderen de ademhaling, de concentratie en de coördinatie.
  TAI JI IS VOOR IEDEREEN!!!
  Info: sport.50plus@wetteren.be
  Prijs: 45 euro voor 10 lessen, uitpas met kansentarief: 75% korting
  1e les gratis op 20 september.

 • 25.08 Ik beweeg in De Warande

  Goede voornemens gemaakt? Kom sporten in De Warande en verzamel vijf stempels! In ruil krijg je een superhip fluohesje ‘Ik beweeg in de Warande!’ (zolang de voorraad strekt)

 • 25.08 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen in het najaar tijdens de schoolvakanties? Er zijn nog plaatsen vrij voor diverse activiteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 24.08 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst die in de sporthal plaatsvinden.

  Om in te schrijven voor creatieve themakampen, klik op deze link

 • 24.08 Yoga

  Kan jij wel wat ontspanning gebruiken na dagen vol stress? Dan is YOGA de ideale oplossing.

  Lessenreeksen starten op dinsdagavond 19/9 van 19u15-20u15 en vrijdag 22/9 van 10-11u.
  Ter kennismaking is de 1e les gratis, zowel op dinsdagavond als op vrijdag.
  Inschrijven aan de balie van de sporthal is wenselijk.

  Meer info vind je hier

 • 24.08 Bodymoves keeps fit, bewegen op muziek

  Start met goede voornemens en schrijf in voor de nieuwe cursus.
  De sportdienst 'sport overdag' organiseert vanaf donderdag 5 oktober van 14.00-15.00u een 11-delige cursus, een mix van aërobic, step, ... in de sporthal. Aantal plaatsen beperkt.
  Prijs: 48,00 euro
  Inschrijven vanaf 1 september aan de balie van de sporthal.

 • 03.08 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 26.07 De Warmste Vrijwilliger!

  Ken jij iemand die zich vrijwillig inzet voor mensen die het moeilijker hebben? Of ben je zelf zo’n échte goedzak? Nomineer dan jezelf, je vriend of vriendin, buur, begeleider, leraar … voor zaterdag 7 oktober 2017.

 • 25.07 Ontwerp het logo van de jeugdraad!

  De Wetterse jeugdraad is op zoek naar een nieuw logo en heeft daarbij hulp nodig.  Ben je creatief en wil je een waardebon van 100 euro verdienen? Maak dan het nieuwe logo van de jeugdraad!

 • 23.07 31/07: start proefopstelling eenrichtingsverkeer Bloemluststraat

  Op maandag 31 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Bloemluststraat en het Molenstraatje wijzigt. Bedoeling is om de verkeerssituatie veiliger te maken. De Bloemluststraat wordt enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg/Molenhoekje. Het Molenhoekje wordt enkele richting, richting Zuidlaan. De Bloemluststraat kan je dan enkel nog inrijden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A kunnen wel in beide richtingen rijden. De proefopstelling start op maandag 31 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 18.07 Gemeentehuis aan de Schelde

  Rond de jaarwisseling verhuizen de administratieve diensten van de gemeente naar Rode Heuvel, het nieuwe plein tussen Markt en Schelde. Dit plein wordt een knooppunt voor fietsers en voetgangers, een ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers van Wetteren. Er komen niet alleen appartementen, een nieuwe horeca-zaak en een ondergrondse parking maar ook enkele openbare diensten en de administratieve diensten van de gemeente Wetteren.

 • 15.07 03/07: start proefopstelling Peperstraat - gemeentelijk magazijn en handelszaken blijven bereikbaar

  Op maandag 3 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Peperstraat en het Peperstraatje wijzigt. Zowel de Peperstraat als het Peperstraatje worden doodlopende straten voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en bromfietsen klasse A kunnen nog doorrijden. Op het einde van het Peperstraatje wordt de weg afgesloten met blokken. Verkeer van en naar de Peperstraat rijdt via de rotonde aan de Nieuwe Brug, verkeer van en naar het Peperstraatje rijdt via de Cooppallaan. Het gemeentelijk magazijn en de handelszaken blijven tijdens deze proefopstelling bereikbaar via de rotonde aan de Peperstraat. De proefopstelling start op maandag 3 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 15.06 Tips voor de start van een zorgeloze reis

  Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen en EU-onderdanen die de Schengenzone willen verlaten of wensen te betreden, strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen!

 • 09.06 Nieuwe wandel- en fietskaart Bloeiend Oost-Vlaanderen.

  Een nieuwe, uitgebreide toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de sierteeltstreek is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij onze dienst Toerisme (Markt 23, Wetteren).

  Spring dus gerust eens binnen en maak kennis met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed!


 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 08.05 Vacature: brandweerman-vrijwilliger

  De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de 9 brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen en werft binnenkort 35 brandweerman-vrijwilligers aan voor verschillende posten.

  Lees snel het infobericht en solliciteer ten laatste op 1 oktober 2017.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 23.02 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.