Naar inhoud

Nieuws

Een duurzaam nieuw centrumplein in Wetteren

Rode Heuvel

Het nieuwe centrumplein Rode Heuvel is gecreëerd op de voormalige site De Witte, tussen de Markt en de Schelde. Het is een voetgangerszone, waar fietsers stapvoets rijden en geen auto’s toegelaten zijn. Het nieuwe gemeentehuis, Bpost, een brasserie en Parking Scheldekaai zijn deel van het plein. Heel wat nieuwe bewoners gingen er op de bijhorende appartementen wonen en het vredegerecht neemt er rond de jaarwissel ook zijn intrek.

Beluister getuigenissen van Wetteraars, medewerkers op het gemeentehuis en bezoekers via deze podcast van de Europese Investeringsbank, die mee het grootse project Smart Cities financierde.

http://www.eib.org/en/podcasts/belgium-smart-cities-infrastructure

Het nieuwe gemeentehuis aan de Schelde is een duurzaam en energiezuinig gebouw, vlot bereikbaar en toegankelijk voor personen met een handicap. Het nieuwe Gemeentehuis werd gebouwd met aandacht voor het milieu als bijna energieneutraal gebouw. Dit is een gebouw dat zeer weinig energie nodig heeft, en die energie komt dan nog grotendeels uit hernieuwbare bronnen ter plaatse.

Rode Heuvel is een nieuw herkenningspunt in Wetteren. De tijdloze architectuur en het gebruik van dezelfde kleur stenen als deze van de kerk zorgen voor evenwicht samen met de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug die de passerelle vervangt.

Datum van het bericht: 24-10-2018