Naar inhoud

Nieuws

Doe mee aan de Vlaamse 10.000-stappenclash

stappenclash

In mei 2018 neemt Wetteren het op tegen bijna 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal.  De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar.

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10 000 stappen per dag (8 000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10 000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Elke deelnemer wint sowieso. Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost, want meer bewegen hoef je niet alleen te doen.

Sla je slag, want je wint als geregistreerde deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. Elke woensdag is er een prijzenpot voor deelnemers. En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen.

Stap je Wetteren mee naar de overwinning? 

  • Registreer je gratis op 10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt.
  • Sluit je aan bij de groep Wetteren.
  • Geef elke dag je stappen in. Doe dat via de website of app van 10 000 stappen.
  • Volg de route en tussenstand op de wereldkaart en volg live welke gemeente of stad aan de leiding staat.

Eenvoudig stappen tellen doe je met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be.

De Vlaamse 10 000-stappenclash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse Logo’s en de gemeente Wetteren met steun van de Vlaamse overheid.

Datum van het bericht: 24-04-2018