Naar inhoud

Nieuws

Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

doos

Op 31 januari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan zomaar een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

 

Bezoek
In het Gemeentehuis zelf moet de bezoeker slechts op 1 plaats zijn: het balieplein op Rode Heuvel 1. Hier bevinden zich een onthaal, balies en spreekruimtes. Het gebouw is heel goed toegankelijk en vlot te bereiken door iedereen, vanop de Markt neem je het nieuwe pad naast de kerk. Je kan ook in de Markdreef de trap nemen. Vertrek je vanop  de Scheldekaai? Dan kies je voor de lift, de trap of de helling. 
Ook het OCMW vindt een plaats in het nieuwe Gemeentehuis: alle eerste contacten vinden daar plaats. Dat kan gaan om een vraag om steun, maar ook om vragen rond kinderopvang, huishoudhulp of seniorenvoorzieningen.

Op afspraak
Er zal bijna volledig op afspraak worden gewerkt, zodat de wachttijd voor de bezoeker vermindert en er efficiënter kan worden gewerkt. Voor zaken die minder dan vijf minuten duren, is geen afspraak nodig. Twijfel je of je een afspraak moet maken? Kijk dan op de website, of bel naar het klantencontactcenter! Een afspraak maken doe je via de site, telefonisch of aan het onthaal.

Nieuwe openingsuren
De openingsuren van het Gemeentehuis veranderen vanaf de verhuis naar het nieuwe gebouw, op basis van een bevraging bij het publiek: van maandag tot en met donderdag zijn we geopend van 9 tot 13 uur, op vrijdag van 9 tot 12u. Dinsdagnamiddag kan je er terecht van 15 tot 20u. De opening op donderdagnamiddag wordt vervangen door een opening op woensdagnamiddag van 14 tot 16u, wat beter aansluit bij de vraag van de bezoekers.

Telefonisch
Wie telefonisch contact opneemt met de gemeente, wordt steeds geholpen door het klantencontactcenter. De medewerkers van dit nieuwe team beantwoorden je vragen en verwijzen door indien nodig.

Online
De website van de gemeente wordt helemaal vernieuwd. Daardoor zal je binnenkort meer mogelijkheden hebben om van thuis uit je vragen te stellen en documenten aan te vragen. 

Sinds december heeft de gemeente ook een nieuw logo. Dat maakt meteen duidelijk dat Wetteren gaat voor een grondige vernieuwing.

Om alle inwoners goed te informeren, verscheen er in januari een speciale verhuiseditie van het gratis magazine Kijk op Wetteren.

Datum van het bericht: 30-01-2018