Naar inhoud

Nieuws

Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’: twee uur gratis parkeren

foto

Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd.
De parking is betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!

Tarieven Parking Scheldekaai

Het tarief bedraagt 1 euro per uur, waarbij je de eerste 2 uur gratis kan parkeren. Op zon- en feestdagen (ook op 11 juli) parkeer je gratis. Parkeer je ’s nachts in de parking tussen 2u00 en 7u00, dan betaal je een bijkomend vast tarief van 3 euro.

Dit zijn de tarieven van maandag tot en met zaterdag (niet op zon- en feestdagen):

  • 7u00 – 9u00: gratis parkeren
  • 9u00 – 18u00: betalend parkeren, 1 euro per uur, eerste 2 uur gratis
  • 18u00 – 2u00: gratis parkeren
  • 2u00 – 7u00: vast bedrag van 3 euro, ongeacht de parkeerduur

Breng je op een donderdagavond bijvoorbeeld een bezoekje aan een voorstelling in CC Nova, dan kan je gratis parkeren tussen 18u en 2u. Ook voor bijvoorbeeld een bezoekje overdag aan het nieuwe gemeentehuis kan je de eerste 2 uur gratis parkeren. Ben je een volledige dag in het centrum, bijvoorbeeld van 8u tot 20u, dan betaal je 7 euro. Parkeer je van 13u ’s middags tot 3u ’s nachts in de parking, dan betaal je 6 euro.

Parkeer je af en toe in Parking Scheldekaai? Neem dan een ticket aan de inrit van de parking. Het ticket kan je na je bezoek valideren aan de parkeerautomaat of aan de uitrit van de parking.


Abonnementen parking Scheldekaai

Voor bestuurders die regelmatig gebruik maken van de parking, zijn er twee types abonnementen beschikbaar: een dagabonnement en een nachtabonnement. Met een dagabonnement parkeer je overdag tussen 9u en 18u, een nachtabonnement is geldig ’s avonds en ’s nachts tussen 18u en 9u.

De kostprijs voor beide abonnementen bedraagt 90 euro voor drie maanden of 360 euro voor een jaar. Iedereen kan een abonnement aankopen. Een abonnement is steeds gekoppeld aan de nummerplaat, en abonnementen zijn onderling niet combineerbaar.


Aanpassing tarieven bovengronds parkeren
Het tarief voor het bovengronds parkeren is (sinds 2 januari 2018) identiek aan het tarief in de parking, namelijk 1 euro per uur. Bovengronds kan je 30 minuten gratis parkeren, in de parking is dit 2 uur.

Parkeer je gedurende twee uur, dan betaal je 1,50 euro bovengronds of parkeer je gratis in de parking. Parkeer je gedurende 4 uur, dan betaal je 3,50 euro bovengronds en 2 euro in de parking.

Parkeren in de Parking Scheldekaai is dus steeds voordeliger dan bovengronds parkeren!

Datum van het bericht: 28-01-2018