Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we op afspraak.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (hier krijg je een overzicht van alles waarvoor een afspraak nodig is - vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker telefonisch contact op)

  - via 09 369 00 50 (ma-woe-do: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, di: 9 - 13 uur en 14 - 20 uur, vr: 9 - 12 uur)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1.

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis met de benodigdheden die vermeld werden bij het maken van je afspraak. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 18.05 zaterdag 26 mei: G-sportdag in De Warande

  Dit jaar organiseert KVG de 10de editie van de G-Sportdag en dit in sport- en recreatiedomein De Warande. Alle kinderen, jongeren, volwassenen met of zonder handicap zijn die dag samen met hun familie welkom om te proeven van verschillende sporten.

 • 18.05 Nieuwe inwoner? Schrijf je hier in!

  Ben je tussen juli 2017 en mei 2018 in Wetteren komen wonen? Dan nodigen we je van harte uit op onze ontvangst op dinsdag 5 juni! 

  Schrijf je nu in via deze link: Inschrijvingsformulier

 • 17.05 Van ‘burgerinitiatief naar energiecoöperatie’: informatie- en inspiratieavond
  Lokale natuurlijke rijkdommen als zon en wind zijn overvloedig aanwezig en wachten om geoogst te worden. En dat doen we best zelf. Waarom bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak van je school of vereniging?
 • 16.05 2de groepssanering voor particuliere stookolietanks - Schrijf je vrijblijvend in!
  De gemeente zal opnieuw een prijsvraag organiseren voor burgers met een stookolietank die niet meer gebruikt wordt, zodat deze tank tegen een voordelige prijs door een erkend deskundige buiten gebruik kan worden gesteld.
 • 09.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 09.05 Vacature: Algemeen Directeur

  Op 1 januari 2019 worden gemeente en OCMW Wetteren één organisatie. De nieuwe organisatie zal dan meer dan 520 personeelsleden tellen. Het gemeente- en OCMW-bestuur is op zoek naar één algemeen directeur voor beide organisaties: een verbindingspersoon tussen de politieke beleidsorganen en de gemeentelijke en OCMW- organisatie, die ten volle deze uitdaging wil aangaan.

 • 08.05 14/05: Beperkte verkeershinder Kapellendries ter hoogte van pleintje nieuwe fiets- en voetgangersbrug
  In het kader van de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug wordt ook de Tragelweg en het pleintje vernieuwd. Om de werfzone veilig af te bakenen, wordt vanaf maandag 14 mei een deel van de rijbaan Kapellendries ingenomen. Verkeer blijft mogelijk in twee richtingen. De parkeerstrook langs de kant van de woningen wordt hierbij tijdelijk gebruikt als rijstrook. De bewoners worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht door de aannemer. De werken starten op maandag 14 mei en duren vermoedelijk tot de eerste week van juni.
 • 04.05 Vacature voor standplaats op de wekelijkse marktdag

  Voor de donderdagsmarkt, locatie Markt, zoekt de gemeente Wetteren: 1 standplaats met lengte 12 meter, diepte maximaal 3 meter, specialiteit : tafel linnen

 • 04.05 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in april aangekocht heeft.

 • 30.04 Sluitingsdagen gemeentediensten

  De gemeentediensten zullen gesloten zijn op 30 april  en 1 mei (Dag van de Arbeid), 10 en 11 mei (Hemelvaart) en 21 mei (Pinkstermaandag). Sporthal en overdekt zwembad De Warande zijn enkel gesloten op 1, 10, 20 en 21 mei.

 • 28.04 4 kuikens bij de slechtvalken

  Maandag 23 april was het zover: het eerste slechtvalkkuiken kroop uit zijn ei, de dag nadien gevolgd door kuiken 2 en 3! Nummer 4 liet wat langer op zich wachten maar kwam 2 dagen later toch ook tevoorschijn.

 • 27.04 Loopproject "Zomer klavertje vier"
  Sport Vlaanderen heeft verschillende loopomlopen geopend in de buurt, zoals bij ons in Wetteren-ten-Ede.
  Samen met de gemeenten Wetteren, Laarne, Destelbergen en Berlare is het idee ontstaan om elkaars loopomlopen te leren kennen. Hiervoor wordt op een aantal zondagen verzameld aan de omloop, waarbij elk op zijn eigen tempo het uitgepeilde parcours kan lopen.
  Deelname hieraan is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
   

 • 25.04 win picknicktafels voor Wetteren

  Wetteren doet mee aan de wedstrijd "win picknicktafels voor je gemeente"

  De gemeente die het grootste aantal kilo's batterijen en accupacks inzamelt wint.

  Help je mee? Breng tussen 1 en 30 juni 2018 zoveel mogelijk gebruikte batterijen en accupacks naar een Bebat-inzamelpunt (supermarkten, recyclagepark De Mozen)

   

 • 24.04 Doe mee aan de Vlaamse 10.000-stappenclash

  In mei 2018 neemt Wetteren het op tegen bijna 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal.  De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar.

 • 17.04 Scheldedreef: verkeermaatregelen naar aanleiding van bouwproject
  In juli wordt gestart met de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Scheldedreef een jaar lang eenrichtingsverkeer, richting Wegvoeringstraat. Een datum voor de start van de werken is voorlopig nog niet gekend. Hierover zal later nog uitvoerig gecommuniceerd worden. De aannemer zal alle bewoners persoonlijk op de hoogte brengen.
 • 04.04 Inzameling gebruikte landbouwfolies

  Land- en tuinbouwers van Wetteren kunnen tijdens dit voorjaar hun gebruikte landbouwfolies kwijt op het recyclagepark in Appels. Tot en met 31 mei 2018 hebben zij daar toegang.

 • 30.03 Voortaan online aanvraag inname openbaar domein

  Wie in Vlaanderen een stukje van het openbaar domein wil gebruiken voor bv. bouw- of verbouwingswerken, het plaatsen van een container, lift, kraan of vrachtwagen, heeft een ?vergunning inname openbaar domein? nodig. In Wetteren gebeurt dit voortaan volledig digitaal. Hierdoor kan alles veel sneller gaan, en kan er kan er meer gefocust worden op het garanderen van de veiligheid. Het verplichte signalisatieplan binnen deze module voorkomt gevaarlijke situaties voor het verkeer. 

 • 29.03 Rode Heuvel is een autovrije zone
  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied.
 • 26.03 Bomen langs de Scheldekaai

  De verkeerssituatie aan de Scheldekaai is tijdelijk aangepast. Op het laagste deel van de dijk zijn 21 bomen geplaatst. Het gaat om de bomenhoroscoop van het Bloementapijt. Voetgangers kunnen het hoogste deel van de dijk blijven gebruiken. Er wordt een trapje en een nieuwe voetgangersoversteekplaats voorzien. Fietsers mogen opnieuw op de rijbaan fietsen - het oude 'fietspad' achter het hek was immers te smal om te kruisen en ook bakfietsen moesten noodgedwongen op de rijbaan fietsen.
  Na de paasvakantie worden aan de Scheldekaai brede fietssuggestiestroken aangebracht om de aanwezigheid van fietsers extra duidelijk te maken. Na de afbraak van de oude passerelle (najaar 2018) zal ook de situatie op Aard aangepast worden. Deze situatie is tijdelijk in afwachting van een volledige herinrichting van Scheldekaai en Aard, in samenwerking met de Vlaamse Waterweg.

 • 26.03 Parkeerregime Zuidlaan gewijzigd
  De gemeenteraad keurde op 25 januari 2018 een wijziging van het parkeerregime op de Zuidlaan goed. Eind maart werd de gewijzigde situatie van kracht:
  - tussen Massemsesteenweg en Bloemluststraat: parkeerverbod
  - tussen Bloemluststraat en Molenhoekje: parkeren uitsluitend voor personenwagens
  - tussen Molenhoekje en Herdershoekstraat: parkeerverbod
  - tussen Herdershoekstraat en Wetterstraat: langs de ene zijde parkeren uitsluitend voor personenwagens, langs de andere zijde parkeren uitsluitend voor vrachtwagens
  - tussen Wetterstraat en Brusselsesteenweg: parkeren uitsluitend voor personenwagens

  Het aanpassen van het parkeren op de Zuidlaan zorgt voor een betere zichtbaarheid en minder overlast voor de omwonenden.
 • 06.03 Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

  In België zijn er vijf nucleaire sites. De bekendste zijn de kerncentrales in Doel en Tihange. Daarnaast zijn er nog sites in Mol, Dessel en Fleurus. Er bevinden er zich ook twee nucleaire centrales op minder dan 20 kilometer van onze landsgrenzen, in Borssele (Nederland) en Chooz (Frankrijk).

  De kans op een nucleair ongeval op één van deze sites is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat ook jij het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.

 • 02.03 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 30.01 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  Vanaf maandag 19 februari zal de Stooktestraat niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Deze proefopstelling duurt tot aan de zomervakantie. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. Na de krokusvakantie start de school met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom tussen de krokusvakantie en de zomervakantie een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 17.01 Nieuwe brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018

  De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij.

  Inschrijven kan vanaf 15 januari 2018 om 9u. Bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 10.12 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.