Naar inhoud

Nieuws

 • Online inschrijven Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,...

  Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link


  lees meer
 • foto (248) - groen Sluitingsdagen gemeentediensten mei/juni

  In mei en juni vallen er traditiegetrouw heel wat feestdagen. Daarom geven we je een overzicht van welke gemeentediensten op welke dagen gesloten zijn.
  Op Hemelvaartsdag, 25 mei zijn alle gemeentediensten zijn gesloten. De dag erna, op vrijdag 26 mei, maken bijna alle diensten de brug. De sporthal, het zwembad en de dienst toerisme zijn wel open. Op 30 mei zijn in de voormiddag niet alle loketten open. Op Pinkstermaandag 5 juni zijn alle gemeentediensten gesloten. Op donderdag 8 juni is er sportdag voor het gemeentepersoneel en zijn alle diensten gesloten. Enkel cc Nova is open, en de bib van 18u30 tot 20u30, omdat die dag de ticketverkoop voor cc Nova start.


  lees meer
 • zwembad Openluchtzwembad De Warande gaat open!

  Aangezien er prachtig weer voorspeld wordt zal het openluchtbad uitzonderlijk geopend zijn van donderdag 25 mei tot zondag 28 mei!

  Deze vier dagen lang zijn zwemmers en zonnekloppers welkom van 11 uur tot 18 uur.

  lees meer
 • Student Studeren bij de jeugddienst!

  De gemeente Wetteren voorziet opnieuw een studieruimte. Studenten die thuis niet in de mogelijkheid zijn om rustig te studeren of die nood hebben aan gemeenschappelijke pauzes zijn welkom in de jeugddienst, Bookmolenstraat 9, vanaf maandag 22 mei tot en met vrijdag 30 juni.

   


  lees meer
 • Brug Scheldekaai terug open vanaf 22 mei

  Sinds januari 2017 voert Waterwegen en Zeekanaal NV funderingswerken onder de grond uit voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Deze funderingswerken zullen vroeger beëindigd zijn dan gepland. Vanaf maandag 22/5 zal de Scheldekaai terug open zijn voor verkeer. Het voetpad wordt in de maand juni afgewerkt.


  lees meer
 • foto Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen deze zomer? Er zijn nog plaatsen vrij voor de zomeractiviteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo’s, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!


  lees meer
 • fietsers 28/05: Begeleide Floraliënfietstochten

  In 2017 kan je opnieuw de fiets op, samen met onze gids. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht langs een lus van de Floraliëntocht. Op zondag 28 mei, fietsen we naar Bloemisterij Erik Boterdaele in Wetteren en houden we halt voor een verfrissing bij cafetaria Sporthal Veldmeers. Vertrek om 14 uur aan Toerisme Wetteren, Markt 23. Inschrijven bij Toerisme Wetteren (toerisme@wetteren.be, T 09 366 31 04).


  lees meer
 • Brochure Bloeiend Oost-Vlaanderen Nieuwe wandel- en fietskaart Bloeiend Oost-Vlaanderen.
  Een nieuwe, uitgebreide toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de sierteeltstreek is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij onze dienst Toerisme (Markt 23, Wetteren).

  Spring dus gerust eens binnen en maak kennis met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed!  lees meer
 • vacature Vacature Technisch Beambte Schoonmaak

  OCMW en Gemeentebestuur Wetteren werven aan: voltijds contractueel Technisch Beambte Schoonmaak (E1-E3) voor onbepaalde duur. Lees snel de info in bijlage en reageer tot en met woensdag 31 mei 2017 !


  lees meer
 • De Romeo's 24-25/06: Wetterse Topdagen
  Hou 24 en 25 juni zeker vrij, want dan zijn de Wetterse Topdagen er weer! In het centrum van Wetteren is weer van alles te beleven met animatie, braderie, sfeervolle standen, gezellige terrasjes... 
  Op zaterdag is er een 'Vlaams Muziekfeest' en zondag starten De Romeo's het feest met enkele verrassingsgasten op de Markt in Wetteren.

  lees meer
 • Voltijds projectleider voor Regionaal Landschap Schelde-Durme

  Regionaal Landschap Schelde –Durme vzw breidt uit en zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een voltijds Projectleider met passie voor toerisme, erfgoed, natuur en landschap, architectuur en stedenbouw.


  lees meer
 • sport zaterdag 10 juni G-sportdag
  Wetteren is medeorganisator van de G-sportdag die dit jaar doorgaat op 10 juni in sportcentrum Veldmeers in Laarne. Alle kinderen, jongeren, volwassenen met of zonder handicap zijn die dag samen met hun familie welkom om te proeven van verschillende sporten
  lees meer
 • Wegenwerken Infrabel bouwt 2 nieuwe voetgangersbruggen over het spoor

  Infrabel is gestart met de opbouw van de 2 nieuwe spoorwegbruggen over lijn L50 (Brussel - Gent). Eerst wordt de brug t.h.v. Serskampstraat gebouwd, vervolgens deze t.h.v. de Lange Kouterstraat.
  De werken zijn begonnen in mei en duren tot 3 juli en brengen enige verkeershinder met zich mee.


  lees meer
 • werken Vanaf 29 mei: asfalteringswerken Laarnesteenweg

  De Laarnesteenweg krijgt tussen de gemeentegrens en Kapellendries een nieuw wegdek. De asfalteringswerken starten op maandag 29 mei, en duren twee weken. Hierbij is er geen verkeer mogelijk op de Laarnesteenweg. Het fietspad blijft wel steeds beschikbaar. Verkeer van en naar Laarne wordt omgeleid via de Mellestraat (Laarne) – Schoorstraat – Kortewagenstraat – Cooppallaan.  Ook de bussen van De Lijn zullen deze route volgen. Hierdoor zullen verschillende bushaltes van lijn 34 niet bediend worden.

   


  lees meer
 • woensdagfietsdag Woensdag Fietsdag !
  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo
  lees meer
 • Vacature: brandweerman-vrijwilliger

  De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de 9 brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen en werft binnenkort 35 brandweerman-vrijwilligers aan voor verschillende posten.

  Lees snel het infobericht en solliciteer ten laatste op 1 oktober 2017.


  lees meer
 • vacature gemeente.jpg Vacature: Coördinator Huis van het Kind

  Het Sociaal Huis - OCMW Wetteren organiseert een selectie voor Coördinator Huis van het Kind (Laarne-Wetteren-Wichelen).

  Lees snel het infobericht hieronder en solliciteer t.e.m. 31 mei 2017.


  lees meer
 • Markt Meimaand = Marktactie
  Wetteren houdt van haar markten. Om de marktbezoekers extra te verwennen, roepen we elke donderdag en zondag van de maand mei uit tot 'Dag van de Markt'! Aan het eind van elke marktvoormiddag, om half twaalf, worden er prijzen verdeeld, geschonken door de handelaars. Alle vaste marktkramers doen mee met de actie. Aan het eind van de maand wordt de hoofdprijs verloot: een fiets!
  lees meer
 • Groen Onderhoud van de wegbermen

  De winter is achter de rug en de natuur herstelt zich: bomen krijgen nieuwe blaadjes, insecten duiken weer op, … Ook de vegetatie op de onverharde bermen langs de weg zal weer beginnen groeien.
  Om de bermen in bebouwde omgevingen te onderhouden rekenen we op de Wetterse burgers! Een eigenaar of gebruiker van een grond dient zelf in te staan voor het onderhoud van de groene berm voor zijn perceel op openbaar domein: maaien van het gras, afval verwijderen, …


  lees meer
 • kuiken Slechtvalken op de kerktoren!

  Op 19 april kropen drie van de vier slechtvalkjes uit hun ei! Op 20 april volgde dan nummer vier. Ze groeien als kool, en we verwachten dat ze begin juni zullen uitvliegen, onder het waakzame oog van hun ouders. De jongen werden intussen geringd, gemeten en gewogen. Eentje doet het wat minder goed dan de andere.
  Op zaterdag 10 juni van 14 uur tot 17 uur organiseert Natuurpunt Scheldeland een slechtvalkenspotting op de Markt van Wetteren. Ondertussen kan je het slechtvalkengezin nog steeds bewonderen via de webcam http://webcam.wetteren.be .


  lees meer
 • fietsers Begeleide Floraliënfietstochten op 28 mei, 25 juni, 30 juli en 17 september 2017

  In Wetteren kan je nog steeds de sierteelt actief beleven tijdens onze fleurige Floraliëntochten. Vanaf mei 2017 gaan de begeleide tochten met onze erkende gidsen weer van start. We geven je de kans om prachtige locaties van Wetteren en omstreken te ontdekken. Een bezoek aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf is hierbij inbegrepen.


  lees meer
 • logo's Bib + cc Nova: Eén groot Wetters cultuurhuis!

  Bibliotheek en CC Nova slaan de handen in elkaar! Vanaf nu werken ze samen als één organisatie, vanuit de filosofie dat 1+1 meer is dan 2. Als je met elkaar samenwerkt bereik je meer dan in je eentje. De bibliotheek en het Cultuurcentrum Nova zijn de stuwende kracht voor cultuurbeleving, cultuurontdekking en cultuurontwikkeling in Wetteren.

  Vanaf 1 juni gaan ook de nieuwe openingsuren van de bibliotheek in. Haal vanaf mei je gratis bladwijzer met nieuwe openingsuren aan de balie van de bib. Zo moet je niets missen!


  lees meer
 • Landbouwfolie inzameling landbouwfolie

  Land-en tuinbouwers uit Wetteren kunnen ook dit voorjaar terecht op het recyclagepark van Appels voor de inzameling van gebruikte landbouwfolies. Inlevering kan tot en met 31 mei 2017.


  lees meer
 • Kippen Vogelgriep: versoepeling preventieve maatregelen
  Het FAVV heeft de ophokregeling en afschermplicht voorpluimvee en vogels aangepast.
  lees meer
 • Reservaties Online reservaties van sport- en cultuurzalen

  Zin om te sporten en op zoek naar een indoor sportveld? Plan je een vergadering, een feest of een ander culturele activiteit en ben je op zoek naar een geschikte locatie? Ons gloednieuw zaalreservatiesysteem 'Facilitator' zet jou op de goede weg.

  Bekijk het filmpje voor cultuur of het filmpje voor sport en ga meteen aan de slag!


  lees meer
 • fase 1 Vanaf 18 april: twee rijstroken op E40 richting Brussel

  Van 18 april tot juni zijn maar twee rijstroken open op de E40 richting Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder.
  Op 20 maart zijn ingrijpende werken gestart op de E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen: één over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken zullen tot eind 2018 duren.


  lees meer
 • Wegenwerken & Verkeershinder Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.


  lees meer
 • meer nieuws