Naar inhoud

Nieuws

 • Zandloper op afspraak Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!


  lees meer
 • Nacht van de duisternis Nacht van de duisternis

  Tijdens de Nacht van de Duisternis op 20 oktober dooft Wetteren de openbare verlichting van 19 tot 23 uur. Dan kan je even proeven van de rust en gezelligheid van een echt donkere nacht.


  lees meer
 • treinramp Conclusie na congres treinramp Wetteren

  Gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen organiseerden op vrijdag 4 mei 2018 het congres ‘Treinramp in Wetteren. Waar staan we, vijf jaar later?’. Het congres, bedoeld voor professionals binnen de noodplanning, blikte 5 jaar later – dag op dag - terug op de ramp. Experten van de vijf disciplines (brandweer, medische, politie, logistiek en civiele veiligheid en informatie aan de bevolking) gingen met elkaar in debat.

  Meer info vind je ook via deze link http://gouverneurbriers.be/


  lees meer
 • foto Sociaal Huis in GH ‘Welzijn’ op afspraak in Rode Heuvel

  In het nieuwe gemeentehuis hebben medewerkers van het Sociaal Huis elke voormiddag spreekuur. Je kan er terecht voor diverse welzijnsvragen (o.a. leefloon, financiële problemen, tegemoetkomingen, Uitpas met kansentarief).

  Vanaf oktober wordt hiervoor op afspraak gewerkt. In de overgangsperiode (tot eind 2018) wordt er met en zonder afspraak gewerkt; vanaf januari 2019 enkel nog op afspraak.

  Hulp nodig bij het maken van een afspraak? Neem contact op via 09 365 73 73 (en niet 09 369 73 73 zoals in de nieuwsbrief vermeld is).


  lees meer
 • trage wegen Dag van de Trage Wegen gaat ook digitaal op 21/10

  De kleine verbindingswegjes vormen een prachtig wandelnetwerk door onze gemeente. Zondag 21 oktober is het ideale moment om op stap te gaan én de splinternieuwe Digitale Trage Wegenkaart van Wetteren te ontdekken.


  lees meer
 • info Aangiften van de verkiezingsuitgaven

  De aangiften van de verkiezingsuitgaven van de kandidaten en van de politieke partijen zullen in ontvangst genomen worden van 15 oktober 2018 tot en met 13 november 2018.


  lees meer
 • parking Voetgangersgebied Rode Heuvel: geen toegang voor voertuigen en bromfietsen (A, B)

  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied. Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, bromfietsen (klasse A en B) zijn niet toegelaten.


  lees meer
 • visualisatie na sloop De Vos Herinrichting ruimte naast de kerk

  Vanaf 15 oktober worden de gebouwen links van de Sint-Gertrudiskerk gesloopt. In de plaats komt er een extra verbinding tussen de nieuwe fiets- en voetgangersbrug en het centrum van Wetteren. Bovendien krijg je vanop de Markt ook een mooie doorkijk naar Rode Heuvel, de fonteintjes en de brug. Deze nieuwe zone zal nadien ingericht worden als parkje in het centrum.


  lees meer
 • werken Evaluatie verkeersmaatregelen werken Kapellendries

  Voor de aanleg van het pleintje ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, wordt een deel van de rijbaan op Kapellendries ingenomen. Kapellendries is een van de drukste verkeersaders in Wetteren. Op deze locatie  werken uitvoeren, heeft een zeer grote impact op het verkeer, ongeacht welke tijdelijke verkeersmaatregelen er genomen worden. De huidige omleiding is niet ideaal noch voor het woon- werk verkeer, noch voor bussen van De Lijn en voor de hulpdiensten. Ook zij moeten de omleiding volgen, waardoor hun dienstverlening soms levensbelangrijke vertraging oploopt. Het college van burgemeester en schepenen evalueerde, samen met de lokale politie, de verkeerssituatie naar aanleiding van deze omleiding grondig en besliste om, in het algemeen belang, de Vennestraat tijdelijk open te stellen in één richting. De richting van de omleiding blijft echter behouden, namelijk in wijzerzin Kapellendries – Cooppallaan – Damstraat – Zavelstraat – Laarnesteenweg.

  We krijgen heel wat vragen waarom deze omleiding niet in omgekeerde richting is. Een omleiding in tegenwijzerzin, zal knelpunten verschuiven. Bovendien is het met signalisatie niet eenvoudig om verkeer komende van Laarne, Kalken en Overschelde via de Zavelstraat om te leiden. Het risico op gevaarlijke keerbewegingen op Kapellendries wordt dan te groot.

  Deze maatregel gaat in vanaf maandag 8 oktober.


  lees meer
 • foto Inspraakmoment: een eetbare tuin op de Cordonnier-site

   

  Vorige maand bevroegen we de buurtbewoners van de Cordonnier-site en Wetteraars over hun dromen en wensen voor een groene, eetbare invulling van het braakliggend terrein aan de Cordonnier-site. We ontvingen heel wat reacties. Op basis van de antwoorden maken we een eerste ontwerp voor de tuin.


  lees meer
 • opgelet Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.


  lees meer
 • zone 30 Uitgebreide zone 30 in Wetteren

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van de zone 30 in het volledige centrum van Wetteren. Lees verder en kom te weten waarom dit zo belangrijk is, en over welk gebied het precies gaat.

   


  lees meer
 • Paul De Moor 24/10: Over schilderen gesproken

  Op woensdag 24 oktober om 20.00 uur komt Paul De Moor, een geboren Wetteraar, in de KUNSTacademie - Beeldende Kunsten, spreken over zijn passie voor kunst en over zijn nieuw boek 'Michaël Borremans - Schilderen over geheimen' (Ludion).  Deze gratis lezing wordt begeleid door Pieter Bracke, sinds 1 oktober vrijetijdscoördinator voor gemeente Wetteren en nadien volgt er ook nog een signeersessie.


  lees meer
 • sluikstort Resultaten handhavingsweek

  Zwerfvuil en sluikstort: iedereen ergert er zich dood aan en niemand doet het. Toch kost het elk jaar meer dan 60 miljoen euro om ruim 25.000 ton zwerfafval op te ruimen. Wat niet wordt opgeruimd komt uiteindelijk in onze zeeën en oceanen terecht: de plastic soep. Wat daar geen slachtingen aanricht onder het zeeleven breekt de natuur in piepkleine stukjes waarna het uiteindelijk via de voedselketen weer bij ons belandt. 


  lees meer
 • boskap Bosbeheerwerken gepland in de Kasteeldreef

  In de loop van dit najaar zal een grote kapping gebeuren in het bos tussen de Laerewegel en de Kasteeldreef. De Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos begeleiden deze weloverwogen ingreep.


  lees meer
 • tank Collectieve stookolietanksanering: vraag je offerte aan!

  Woonplus organiseert een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen kan de kostprijs gedrukt worden.


  lees meer
 • Opgelet! Snelwegparking voor vrachtwagens E40 afgesloten vanaf 13 september

  Vanaf 13 september, 20 uur 's avonds, gaat in Wetteren de snelwegparking voor vrachtwagens dicht langs de E40 richting kust. Dit geldt voor de vrachtwagenparking langs de E40 richting Gent / de kust (noordoostelijke zijde). Vrachtwagens mogen hier niet langer stilstaan of parkeren. Aanleiding is de toenemende agressie door mensensmokkel en transmigratie. De maatregel geldt gedurende drie maanden.


  lees meer
 • kip en konijn Nieuw KB identificatie en registratie pluimvee en konijnen

  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt. Ontdek welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder.


  lees meer
 • Logo Be Alert BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.


  lees meer
 • oplichters aan de lijn Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.


  lees meer
 • WP_20180509_11_53_15_Pro Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.


  lees meer
 • verkeersbord Lopende proefopstellingen: Stooktestraat en Diepenbroekstraat
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.

  Ook in de Diepenbroekstraat werd een proefopstelling ingevoerd. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door.
  lees meer
 • Jobs in Wetteren Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!


  lees meer
 • Wegenwerken & Verkeershinder Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.


  lees meer
 • meer nieuws